Autoimmunisairaudet lisääntyvät hälyyttävästi

07.05.2017

Autoimmuunisairauksia on Suomessa tuplasti enemmän kuin 20 vuotta sitten. Yhtenä vaikuttavana tekijänä suomalaisen yhteiskunnan pyörimistä teollisuuden luomien, leivän ja maidon myyntiä edistävien sääntöjen ympärillä. Ihmisiä systemaattisesti aivopestään ja harhaanjohdetaan.

– Autoimmuunisairauksia potevien määrä on lähes kaksinkertaistunut viime vuosikymmeninä. Arvioidaan, että 5–8 prosenttia väestöstä sairastaa jotakin yli sadasta tunnetusta autoimmuunisairaudesta.

Autoimmuunisairaudessa keho ikään kuin hyökkää itseään vastaan, koska se sekoittaa omat ja vieraat kudokset keskenään.

– Suomessa on muihin maihin verrattuna hyvin paljon autoimmuunipotilaita. Yksi yleisimmistä autoimmuunisairauksista maassamme on kilpirauhasen tulehdus eli Hashimoton tyreoidiitti. Muita mainittavia ovat haavainen paksusuolentulehdus, ykköstyypin diabetes, Crohnin tauti, nivelreuma, MS-tauti ja psoriasis.

Vatsakipu on tyypillinen autoimmuunisairauksiin kuuluvan keliakian oire. 

– Myös keliakia on hyvin tavallinen. Sen uskotaan itse asiassa olevan sata kertaa tilastoitua yleisempi, joten moni sairastanee sitä tietämättään.

Autoimmuunisairauden puhkeamiseen vaaditaan kolme tekijää: geneettinen alttius, ympäristön laukaiseva tekijä sekä vuotavan suolen oireyhtymä.

"Systemaattista aivopesua"

Ympäristön laukaiseviin tekijöihin kuuluvat muun muassa maaperän ja ilman kemikaalit sekä myrkyt. Yhdeksi tärkeimmäksi potilasmäärän kasvattajaksi myös erittäin prosessoidun ja runsaasti antiravinteita sisältävän ravinnon syömisen.

– Koko suomalainen yhteiskunta, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos etunenässä, pyörii teollisuuden luomien sääntöjen ympärillä. En näe mitään terveydellistä syytä, miksi ihmisen pitäisi syödä vaikka kahdeksan palaa leipää päivässä – tällaisten suositusten tarkoituksena on vain tukea kotimaista teollisuutta. Niiltä puuttuu tieteellinen tai evoluutioon perustuva pohja.

ongelmat lähtevät jo neuvoloissa jaettavasta tiedosta.

– Yksi–kaksivuotiaan suolisto on vielä hyvin kehittymätön. Äidit lopettavat imetyksen ja palaavat töihin liian aikaisin, vaikka prosessoidusta lehmänmaidosta tehdyt korvikkeet muuttavat lapsen suolistoa dramaattisesti. Poikkeuksetta ne lämmitetään mirossa joka tekee siitä lapselle tai kenelle tahansa kelpaamatonta. Neuvolajärjestelmän sidoksista pitäisi heittää ulos kaikki yritykset – nyt ihmisiä systemaattisesti aivopestään ja harhaanjohdetaan korvikemyynnin eduksi.

suomalaisia kannustetaan liialliseen leivän syöntiin.

– Siihenkin tulisi kiinnittää huomiota, että imettävän äidin syömiset vaikuttavat lapsen saaman maidon laatuun. Prosessoitu ja ravintoköyhä ruoka muuttaa koko suoliston toimintaa ja immuniteettia. Kaikkein ravinteikkainta ruokaa vauvalle olisivat kananmunan keltuaiset. Mirkoaaltouunin käyttö minkä tahansa ruoan valmistuseen tuhoaa ravintoaineen geometrisen muodon ja näin siitä tulee hyödytön, jopa vahingollinen. Mitä se on sitten pienelle lapselle? Todella kuin kutsuisit ongelmia.

Stressillä ja rokotuksilla osansa

Vuotavan suolen oireyhtymässä suolinukan tiiviit liitokset, joiden kuuluisi päästää läpi vain tarpeellisia aineita ja estää vieraiden molekyylien tunkeutuminen verenkiertoon, avautuvat.

– Liitokset alkavat kirjaimellisesti vuotaa. Tämän seurauksena esimerkiksi kilpirauhasta kohtaan voi kehittyä vasta-aineita, jotka sairastuttavat ihmisen. Tällaisen reaktion aiheuttaa usein esimerkiksi gluteeni.

Autoimmuunisairauksien puhkeamiseen vaikuttaa myös yhteiskunnassa vallitseva "kroonistunut stressitila".

– Elämme jatkuvan melun, rasituksen ja negatiivisten ajatusten keskellä. Kun ihminen ei pysy kehityksen vauhdissa, hän jää ikään kuin jatkuvaan hälytystilaan. Tämä voi ilmetä kehossa kroonisena tulehduksena, jota esimerkiksi masennus entisestään provosoi.

Rokotteillakin saattaa olla osansa autoimmuunisairauksien synnyssä.

prosessoidusta lehmänmaidosta tehtyjen korvikkeiden muuttavan lapsen suolistoa dramaattisesti. 

– Rokotteita on tutkittu vain yksittäis-, ei yhteisvaikutuksien osalta. Tiedetään, että ne aiheuttavat jonkinlaisen immuunivasteen, mutta jos immuniteetti toimii jo ennestään heikosti, rokote voi johtaa sairastumiseen. Sikainfluenssarokotteen ja autoimmuunisairauksiin kuuluvan narkolepsian välillä on jo todettu yhteys.

"Ei sairautta, jota ei pystyttäisi hoitamaan" Biologisilla menetelmillä.

Ympäristön laukaisevan tekijän tai vuotavan suolen oireyhtymän hoitaa kuntoon, on mahdollista, ettei autoimmuunisairaus enää etene tai jopa parantuu.

– Lukuisat hoitamani autoimmuunipotilaat ovat parantuneet, vaikka heille on ensin sanottu, ettei se ole mahdollista. Minä en usko, että on olemassa sairautta, jota ei pystyttäisi hoitamaan. Mutta ihmisen mieli pelaa tärkeää osaa: jos ei itse usko, että pystyy paranemaan, niin todennäköisesti ei parane.

– Esimerkiksi kilpirauhasen autoimmuunisairaus voidaan saada hallintaan muutamassa kuukaudessa. Suolistolliset autoimmuunisairaudet puolestaan on mahdollista saada tasapainoon puolessa vuodessa, ja vuoden sisällä paraneminenkin on mahdollista.

Paleo-ruokavalio hoitokeinona

Hoitokeinona autoimmuunisairauksiin käytetään stressin minimoimisen lisäksi myös paleo-ruokavaliota.

stressi voi vaikuttaa autoimmuunisairauden puhkeamiseen. 

– Siinä karsitaan pois kaikki mahdollisesti haitallisia ravintoaineita sisältävät ruoat. Koska gluteeni liittyy käytännössä lähes kaikkiin autoimmuunisairauksiin, viljatuotteet lähtevät. Samoin käy suomalaisille maitotuotteille, soijapohjaisille tuotteille sekä palkokasveille: pavuille, linsseille, herneille, maapähkinöille…

– Jos haluaa pelata varman päälle, voi lopettaa myös koiso- ja chilikasvien, perunan sekä tomaatin käyttämisen.

Paleo-ruokavaliolla ole mitään tekemistä karppauksen kanssa.

– Valkoista riisiä sekä muita juureksia kuin perunaa voi syödä sopivasti, joten hiilihydraattimäärä voi säilyä tärkkelyksen muodossa riittävällä tasolla.

– Autoimmuunisairauksia ehkäistään aivan samalla tavalla kuin hoidetaankin. Osalle ihmisistä ei toki tule koskaan yhtään oireita, vaikka he söisivät mitä ja eläisivät miten, koska perinnöllistä alttiutta ei ole – toiset taas saavat reaktion, kun suunnilleen vain vilkaisevatkin leipäpalaa, Saksassa asia on tiedostetu jo pitkään, kymmeniä vuosia ja siksi siellä on erittäin tehokkat biologiset hoitomuodot ollet käytössä jo kauan. Kun taas suomessa asia tuntuu olevan täyttä hepreaa suurimmalle osalle lääkärikuntaa.

07.05.2017Stevia, mitä se on?
07.05.2017Kalsium ja sen merkitys luuston terveydelle
07.05.2017Maksa ja maksanpuhdistus
07.05.2017Autoimmunisairaudet lisääntyvät hälyyttävästi
07.05.2017Vesi Ja Suola
07.05.201760 päivän "sokeridieetti" tuhosi terveyden.
07.05.2017Suolihuuhtelu (kahvilla)
07.05.2017Suoliston bakteerit ja Mielen terveys
07.05.2017Oletko koskaan ajatellut mitä elimistössäsi tapahtuu juotuasi Coca Colaa??
07.05.2017Oodi ohutsuolelle

Siirry arkistoon »