Maksa ja maksanpuhdistus

07.05.2017

Maksa - suuri elin, paljon tehtäviä!

Joka kevät (maalis-toukokuu) maksassamme tapahtuu kevään "suursiivous". Tämä on ihmisen elimistössä tapahtuva automaattinen fysiologinen toimenpide, johon me emme itse pysty vaikuttamaan. Hyvänä isäntänä/emäntänä voimme kylläkin edistää tämän prosessin onnistumista. Näinä kuukausina maksaa tukemalla voimme hyvän olon saavuttamiseksi tehdä enemmän kuin muina yhdeksänä kuukautena koko vuoden aikana. Edellä mainittu sääntö ei koske kuitenkaan ihmisiä, joille ovat jo kehittyneet vakavat maksan toiminnalliset häiriöt. Koska kevät on maksan aktiivinen puhdistumisen aika, juuri silloin pahenevat monilla ihmisillä vakavat terveysongelmat. Maksalla on yli 500 tehtävää. Emme käsittele kaikkia näitä tässä kirjoituksessa, mutta jaamme nämä toiminnat kahteen pääalueeseen. 

Ensimmäiseen ryhmään kuuluvat toimet, jotka koskevat koko meidän elimistössämme kiertävän veren puhdistamista. Esim.: Kun hengitämme sisään saastunutta ilmaa, kuljettavat keuhkot "saastuneen" veren maksaan; kun syömme epäterveellistä/haitallista ruokaa, kuljettaa suolisto kuona-aineita sisältävän veren maksaan; kaikki elimistön jo käsitellyt hormonit kulkevat veren mukana maksaan. Normaalitilanteessa kaikki nämä maksaan kerätyt kuona-aineet maksa kuljettaa suoliston ja imunestekierron kautta elimistöstä ulos. Tämä voi tapahtua edellyttäen että suolisto ja lymfakierto toimivat moitteettomasti. Suolisto sekä lymfa eivät pysty toimiaan tällä tavalla ellei käytetä riittävästi puhdasta tuoretta juomavettä päivittäin. Tuore vesi ei ole keitettyä eikä tislattua vettä. 

Toinen pääryhmä on kaikkien elimistölle tarpeellisten ravintoaineiden turvaaminen. Tämä onnistuu vain silloin kun ensimmäisenä mainitut ehdotut ovat täytetyt eli veri on puhdasta. Maksa syntesoi useimmat vitamiinit. Sieltä ne kulkevat vereen. Maksa on ns. tärkein vitamiinien "varikko". Vitamiinien normaali synteesi on kuitenkin mahdollista vain tietyin ehdoin: 

- Päivittäinen ruokavalio pitäisi sisältää riittävästi orgaanisia vitamiineja. 

- Suoliston limakalvot tulisi olla vapaita "jätteistä", jotta vitamiinit sekä kivennäis- ja hivenaineet voisivat ruoasta imeytyä hyvin. 

- Maksan tulisi olla vapaa myrkyistä ja sen olisi kyettävä ruoansulatuskanavan kautta imeytyvistä pro-vitamiineistä (vitamiinien esiasteita) tuottaa täysiarvoisia vitamiineja. 

Normaali tilanteessa kaikkien näiden prosessien jälkeen tarvittavat ravinteet kuljetetaan veren mukana elimiin joissa on niistä suurin tarve. Ravintoaineiden kuljettajina toimivat ruoansulatusentsyymit. Ruoansulatusentsyymit tekevät työnsä hyvin vain silloin jos elimistössä on puhdasta tuoretta vettä. Vain silloin sappirakko (pieni rakko maksan kyljessä) pystyy toimimaan hyvin. Ilman vettä sappirakko ja muutkin suonet menettävät joustavuutensa. Sappirakkoon kertyy limaa, joka myöhemmin johtaa kivien muodostumiseen ja usein myös sappirakon poistamiseen. 

Jos maksa ei selviydy tavanomaisista tehtävistä (myrkkyjen poisto verestä ja vitamiinien synteesistä) veden puutteen ja suolistossa edessä olevien kuona-aineiden takia, se etsii muita keinoja vapautuakseen myrkyistä ja tuottaakseen vitamiineja. Maksa ottaa silloin käyttöön muita "reittejä". 

- Munuaiset ja virtsarakko:

Kyseisiin elimiin ei tule toiminnallisia häiriöitä, kun maksa on puhdas ja terve, sekä elimistössä on käytössä riittävästi puhdasta juomavettä. 

- Sukupuolielimet:

Naisilla joilla on terve ja puhdas maksa ei esiinny gynekologisia sairauksia eikä muita hormonitoiminnan häiriöitä, koska hormonien käsittelyssä (maksassa) jälkeen jäävät "jääteet" poistetaan suoliston kautta. Miehillä joilla on terve ja puhdas maksa ei ole ongelmia eturauhasen kanssa. Pieni prosentti eturauhasongelmista johtuu virtsatiehyeitten ja sukuelinten sairauksista tai sukupuolitaudeista. Vielä pienempi prosentti johtuu traumoista tai kylmettymisestä. 80 prosenttia eturauhasen vaivoista johtuu epäterveestä maksasta. 

- Suu, nenä, korvat, silmät:

Kyseisten elinten toiminta ei häiriinny, jos elimistö kykenee poistamaan myrkyt sekä liman normaalisti suoliston läpi ulos. (Limaa muodostavat tietyt ruoka-aineet sekä puhtaan veden puutos.) Kun suolisto ei pysty ottamaan vastaan maksaan kerääntyneitä "jätteitä" pois kuljettamista varten, seurauksena ovat monet ns. vilustumissairaudet. Oireet jatkuvat joskus pitkään, jopa kuukausia, ilman että syy selviää. Monille annetaan oireista jopa astma-diagnoosi. Astma on itse asiassa elimistöön kertynyttä ylimääräistä limaa, joka houkuttelee viruksia ja bakteereita aterialle. Virusten ja bakteerien tehtävä on hajottaa mätäneviä aineita. Virukset ja bakteerit tunkeutuvat hengitysteihin ja tuloksena ovat erilaiset sidekalvojen tulehdukset. 

- Iho:

Vaikka iho onkin meidän suurin myrkynpoistokanava (maksan ja munuaisten jälkeen), sen ensisijainen tehtävä ei ole poistaa suolistosta ylijääviä kuona-aineita. Jos iho joutuu erittämään suoliston myrkkyjä ja limaa siitä aiheutuu monenlaisia iho-ongelmia ja sairauksia. Esimerkiksi erilaiset ihottumat, akne, mustapäät ja finnit, syylät, ekseema, sienitaudit ja muut vastaavat ongelmat. Lisäksi vielä pigmenttiläiskät sekä vitiligo.

Samoin voimme sanoa, että myös seuraavilla oireilla ja sairauksilla on ainakin välillinen yhteys maksaan. Maksan toiminnallisesta häiriöstä saattaa tulla: 

- Erilaiset verisuoniston sairaudet (veren kautta liikkuu myös maksan myrkyt) 

- Ateroskleroosi (ruoansulatusentsyymien synteesissä tapahtuneet häiriöt vaikuttavat kolesterolin pilkkoutumiseen verisuonissa) 

- Masennus (maksan puutteellisen vitamiinien synteesin takia se ei pysty B-vitamiineista tuottamaan aivolisäkkeelle tarvittavia hormoneja, serotoniinia ja dopamiinia. Lopputuloksena ovat voimakkaat mielialan häiriöt) 

- Silmäsairaudet, hammassairaudet, kilpirauhasen ja kateenkorvan häiriöt (Kaikissa näissä ohuet kapilaarit joiden kautta vitamiinit pääsevät näihin elimiin, ovat heikentyneet.)

Emme halua aliarvioida muita tapoja hoitaa terveyttä, mutta haluamme kiinnittää huomiota siihen, että maksa ei tarvitse puhdistusta vaan oikeita ravinteita. Maksan "suursiivouksen" aikana tarvitsemme juuri sellaisia ravintoaineita, jotka vahvistavat maksan toimintoja. Kutsumme ihmisiä hyödyntämään juuri niitä orgaanisia ravinteita ja vitamiineja, jotka sopivat parhaiten ruoaksemme sekä maksan tukemiseen, kuten erilaiset yrtit, lesitiini ja B-ryhmän vitamiinit. Jos sinulla on kuitenkin tarkoitus puhdistaa maksaa, lue tarkaan maksanpuhdistusohje.

Maksanpuhdistus

Maksan ja munuaisten puhdistus tulisi tehdä 2 kertaa vuodessa. Maksan ja munuaisten puhdistus tulisi tehdä myös aina ensimmäisenä hoitotoimenpiteenä lähes tulkoon missä tahansa ongelmassa. Mikään hoito, oli se sitten biologista tai jotain muuta ei voi onnistua ilman että maksa ja munuaiset ovat puhtaat ja toimivat täydellä teholla.

Myöskin tulee huolehtia kehon ph sta!! Hapan keho on yhteinen nimittäjä suurimmalle osalle nykyajan terveys ongelmista.

Maksan puhdistaminen sappikivistä parantaa ratkaisevasti ruoansulatusta, joka on koko terveytesi perusta. Voit odottaa myös allergioittesi katoavan enemmän jokaisella puhdistuksella, jonka suoritat! Tuntuu uskomattomalta, että se poistaa myös hartia- käsivarsi- ja yläselän kipuja. Sinulla on enemmän energiaa ja lisääntynyt hyvinvoinnin tunne.

Maksan sappinestetiehyiden puhdistaminen on tehokkain menetelmä, jonka voit tehdä parantaaksesi kehosi terveyttä.
Mutta sitä ei saisi tehdä ennen loisohjelmaa, ja parhaiden tulosten saamiseksi se pitäisi tehdä munuaispuhdistuksen ja hammashoidon jälkeen.

Maksan tehtävänä on valmistaa sappinestettä 1,2–2 litraa päivässä! Maksa on täynnä putkia, jotka toimittavat sappinesteen yhteen suureen putkeen (yleiseen sappitiehyeseen). Sappirakko liittyy yleiseen sappitiehyeseen ja toimii varastointisäiliönä. Rasvan tai valkuaisen syöminen laukaisee sappirakon puristautumaan tyhjäksi noin 20 minuutin kuluttua, ja varastoitunut sappineste päätyy yleistä sappitiehyttä pitkin suolistoon.

Monilla ihmisillä, jopa lapsillakin, sappinesteputket ovat sappikivien tukkimat. Muutamat saavat allergioita tai nokkosihottuman, mutta toisilla ei ole oireita. Kun sappirakko skannataan tai röntgenkuvataan, mitään ei näy. Ne eivät tyypillisesti ole sappirakossa. Eikä kyse ole vain siitä, vaan useimmat ovat liian pieniä eivätkä ole kalkkeutuneita, joka on edellytys niiden näkymiselle röntgenkuvassa.
Sappikivilajeja on yli puoli tusinaa, joissa useimmissa on kolesterolikiteitä. Ne voivat olla mustia, punaisia, valkoisia, vihreitä tai kellanruskeita. Vihreät saavat värinsä siitä, että niiden pintaan kiinnittyy sappinestettä.  Kuinka monissa on painuneena tunnistamattomia esineitä. Ovatko ne imumatojen jäännöksiä? Huomaa, kuinka monet ovat korkinmuotoisia ja niissä on pitkittäisiä uria. Tällaisten muotojen perusteella voimme nähdä tukkeutuneet sappitiehyet. Muut kivet ovat yhdistelmiä koostuen monista pienemmistä osoituksena siitä, että ne vähän päästä ryhmittyivät uudestaan sappitiehyissä viimeisen puhdistuksen jälkeen. Tiedemiesten mukaan jokaisen kiven keskustasta löytyy bakteeripesäke, joka on osoituksena siitä, että kuollut loisen osa on saattanut olla alkuna kiven muodostumiselle.

Kun kivet kasvavat, ja niiden määrä lisääntyy, maksaan kohdistuva paine saa sen tuottamaan vähemmän sappinestettä. Kuvittele, että puutarhaletkussasi olisi marmorikuulia. Paljon vähemmän vettä virtaisi, mikä vuorostaan vähentäisi letkun kykyä sylkäistä ulos marmorikuulat.  Sappikivien vaivatessa kehosta poistuu paljon vähemmän kolesterolia, ja kolesterolitaso voi kohota.

Koska sappikivet ovat huokoisia, ne voivat ottaa bakteereja, rakkuloita, viruksia ja loisia, jotka kulkevat maksan kautta. Tällä tavalla muodostuu tulehduspesäkkeitä, jotka tuottavat kehoon jatkuvasti uusia bakteereja. Mitään mahatulehduksia, kuten mahahaavoja tai suoliston pöhötystä ei voida parantaa pysyvästi poistamatta sappikiviä maksasta.

Puhdista maksasi kahdesti vuodessa.

Valmistelu
• Maksaa ei voi puhdistaa, jos siinä on eläviä loisia. Et ulos saa paljoa kiviä ja olet aika sairas. Käytä zapperia edellisviikolla tai toteuta loisten tuhoamisohjelma ensimmäisinä kolmena viikkona, ennen kuin yrität maksan puhdistusta.

• Munuaisten puhdistusta suositellaan lämpimästi ennen maksan puhdistusta. Sinä haluat munuaisesi, rakkosi ja virtsatiehyesi toimivan täydellisesti, jotta ne voivat poistaa tehokkaasti epätoivotut aineet, jotka ovat satunnaisesti imeytyneet suolistosta sapen erittymisen yhteydessä.

• Hoida hampaat kuntoon ensin, jos mahdollista. Suun pitäisi olla vapaa metalleista ja bakteereista (kavitaatioiden puhdistus). Myrkkyjä tuottava suu voi kuormittaa maksaa rasittaen sitä heti puhdistuksen jälkeen. Poista tämä ongelma ensin saadaksesi parhaat tulokset.

Ainesosat
Karvassuolaa  4 rkl.(Epsom suola)
Kylmäpuristettua oliiviöljyä  1,25 desiä (=125 ml) (vaalea oliiviöljy menee helpommin alas)
Limetti,Geippi tai sitruunamehua 4-5 noin 1,5 desiä, tarvitaan 4-5 hedelmää puristettuna

Ornitiinia (ei välttämätön) 4–8 varmistaaksesi, että saat nukutuksi.
Suuri muovipilli (ei vältt.) juomisen helpottamiseksi
Kannellinen tölkki

Valitse puhdistuspäiväksi esimerkiksi lauantai, koska silloin voit levätä lopun päivää.

Älä nauti lääkkeitä, vitamiineja tai pillereitä, joita ilman selviät. Ne voivat estää onnistumisen. Lopeta myös loisohjelma ja munuaisyrtit edellispäivänä.

Syö rasvaton aamiainen ja lounas, esimerkiksi keitettyä viljaa hedelmien, hedelmämehun, leivän ja hunajan kanssa (ei voita tai maitoa), ainoastaan uuniperunoita tai muita vihanneksia suolan kanssa. Tämä mahdollistaa sappinesteen muodostumisen ja kehittää paineen maksassa. Suuri paine työntää ulos enemmän kiviä.

Klo 14. Älä syö tai juo 14:n jälkeen. Jos rikot sääntöä, voit olla hyvin sairas myöhemmin.

Karvassuolan valmistus: Sekoita 4 ruokalusikallisa 800 millilitraan (8 desiä) vettä. Tästä saa neljä 200 millilitran annosta. Laita tölkki jääkaappiin jäähtymään (tämä mukavuuden ja mauan vuoksi).

Klo 18. Juo yksi annos 200 ml (2 desiä) jääkylmää karvassuolaa.  Voit lisätä 1/8 tl C-vitamiinijauhetta maun parantamiseksi. Voit myös juoda muutamia kulauksia vettä päälle tai huuhdella suusi.

Ota oliiviöljy ja grapehedelmä jääkaapista lämpiämään.

Klo 20. Juo uudestaan 2 desiä karvassuoloja.

Et ole syönyt kello 14:n jälkeen, mutta et ole nälkäinen. Tee nukkumaanmenotoimet. Ajoitus on ratkaiseva onnistumiselle. Älä ole enempää kuin kymmenen minuuttia etuajassa tai myöhässä.

21.45. Kaada 125 ml (1,25 dl) oliiviöljyä puolen litran astiaan. Purista grapehedelmä. Mehua tarvitaan ainakin 125 ml, mieluummin vähän enemmän. Poista sose haarukalla. Lisää se oliiviöljyyn. Sulje tölkki tiiviisti kannella ja ravista voimakkaasti, kunnes seos on vesimäistä (vain tuore grapehedelmä toimiin näin).

Käy nyt kylpyhuoneessa kerran tai useammin, vaikka myöhästyisit kello 22:n drinkistä. Älä myöhästy enempää kuin 15 minuuttia.

22.00. Juo valmistamasi oliiviöljy. Ota 4 ornitiinikapselia ensimmäisten kulausten kanssa varmistaaksesi, että saat nukutuksi koko yön. Ota 8, jos kärsit unettomuudesta. Saat juoman alas helpommin, jos käytät suurta muovipilliä. Voit käyttää ketsuppia, kanelia tai ruskeaa sokeria saadaksesi sen alas. Vie se vuoteesi viereen, jos haluat, mutta juo se seisaaltasi. Juo 5 minuutin kuluessa (15 minuuttia hyvin vanhoille tai heikoille ihmisille).

Mene vuoteeseen heti.  Jos et tee niin, et ehkä onnistu saamaan kiviä ulos. Mitä pikemmin panet makuulle, sitä enemmän kiviä saat ulos. Valmistaudu menemään vuoteeseen etuajassa. Älä siivoa keittiötä. Heti kun olet saanut juoman alas kävele vuoteesi luo ja pane makuulle selällesi pää ylhäällä tyynyllä. Yritä ajatella, mitä maksassa tapahtuu. Yritä olla aivan liikkumatta vähintään 20 minuuttia. Voit tuntea  kivivirran kulkevan sappitiehyitä pitkin kuin marmorikuulat. Kipua ei ole, koska sappitiehyiden läpät ovat auki (kiitä karvassuoloja!)Jos tunnet painetta maksan seudulla, voit kevyesti hieroa sitä aluetta. Rentoudu ja ala nukkumaan, et ehkä onnistu saamaan kiviä ulos, ellet tee niin.

Seuraava aamu. Herättyäsi ota kolmas annoksesi karvassuoloja. Jos sinulla on vatsavaivoja tai pahoinvointia, odota, kunnes ne ovat ohi, ennen kuin juot karvassuolat. Voit mennä takaisin vuoteeseen. Älä nauti tätä annosta ennen kello kuutta.

2 tuntia myöhemmin. Ota neljäs (viimeinen) annoksesi karvassuoloja. Juo 2 desiä seosta. Voit mennä takaisin vuoteeseen.
Kun toiset kaksi tuntia on kulunut, voit syödä. Aloita hedelmämehulla. Syö hedelmä puoli tuntia myöhemmin. Tuntia myöhemmin voit syödä tavallista ruokaa, mutta tee se kevyesti. Illalliseen mennessä sinun pitäisi tuntea olevasi toipunut.

Kuinka hyvin onnistuit? Voit odottaa, että sinulla on ripuli aamulla. Käytä taskulamppua etsiessäsi sappikiviä ulosteista WC ssä. Katso, onko vihreitä, koska ne ovat osoitus siitä, että ne ovat aitoja sappikiviä eikä ruoan jäännöksiä. Ainoastaan maksasta tullut sappineste on herneenvihreää. Ulosteet uppoavat, mutta sappikivet kelluvat niiden sisällä olevasta kolesterolista johtuen. Laske kaikki karkeasti, olivat ne sitten kellanruskeita tai vihreitä. Tarvitset yhteensä 2000 kiveä, ennen kuin maksa on kyllin puhdas, jotta pääset pysyvästi eroon allergioista tai limapussintulehduksesta tai yläselän kivuista. Ensimmäinen puhdistus voi vapauttaa sinut muutamaksi päiväksi, mutta kun takaosassa olevat kivet siirtyvät eteenpäin, ne aiheuttavat samat oireet uudestaan. Voit toistaa puhdistukset kahden viikon välein. Älä milloinkaan puhdista, kun olet sairas.

Joskus sappitiehyet ovat täynnä kolesterolikiteitä, jotka eivät ole muodostuneet pyöreiksi kiviksi. Ne näkyvät ”silppuna”, joka kelluu veden pinnalla WC-altaassa. Sen väri voi olla kellanruskea, ja niissä voi olla miljoonia pieniä valkoisia kristalleja. Tämän silpun puhdistaminen on yhtä tärkeää kuin kivien poistaminen.

Kuinka turvallista on maksanpuhdistus? Se on hyvin turvallista. Mielipiteeni perustuu yli 500 tapaukseen, joiden mukana on monia 70- ja 80-vuotta täyttäneitä. Yksikään ei joutunut sairaalaan, yksikään ei ilmoittanut olevan kipuja. Se voi kuitenkin saada sinut melko sairaaksi pariksi päiväksi jälkeenpäin, vaikka loisten ehkäisyohjelma oli kaikissa näissä tapauksissa laiminlyöty. Tästä johtuen ohjeissa neuvotaan sinua suorittamaan lois- ja munuaisohjelma ensin

ONNITTELEN!
Olet poistanut sappikivesi ilman leikkausta! Haluan ajatella, että olen viimeistellyt nämä ohjeet, mutta en voi ottaa ansiota sen alkuperästä itselleni. Se keksittiin satoja ellei tuhansia vuosia sitten, KIITOS YRTTIPARANTAJILLE!

Tämä menetelmä on ristiriidassa monien nykyisten lääketieteellisten käsitysten kanssa. Sappikivien ajatellaan muodostuvan sappirakossa eikä maksassa. Niitä ajatellaan olevan muutamia eikä tuhansia. Niitä ei yhdistetä muuhun kipuun kuin sappirakkokohtauksiin. On helppo ymmärtää, miksi näin ajatellaan. Siihen mennessä, kun sinulla on ankaria kipuja, muutamia kiviä on sappirakossa, ja ne ovat kyllin suuria ja kalkkiutuneita näkymään röngenkuvassa ja aiheuttamaan siellä tulehduksen. Kun sappirakko poistetaan, ankarat kivut lakkaavat, mutta mahapussintulehdus ja muut kivut sekä vatsavaivat ovat jäljellä.

Totuus on itsestään selvä. Ihmiset, joilta on poistettu sappirakko leikkauksella, saavat edelleen runsaasti vihreitä, sappinesteen peittämiä kiviä, ja jokainen joka viitsii leikellä kiviään, voi nähdä, että samankeskeiset ympyrät ja kolesterolikristallit vastaavat tarkasti oppikirjojen kuvia sappikivistä.

Huom! Useimpien asiantuntijoiden mukaan maksanpuhdistus tulisi tehdä kolme kertaa esim. parin viikon välein. Tällöin kaikki ensimmäisillä kerroilla valumaan lähteneet kivet ja sorat tulevat ulos lopullisesti.

Tämä ohje on Hulda Clarkin kirjasta Hoito kaikkiin sairauksiin.

 
07.05.2017Stevia, mitä se on?
07.05.2017Kalsium ja sen merkitys luuston terveydelle
07.05.2017Maksa ja maksanpuhdistus
07.05.2017Autoimmunisairaudet lisääntyvät hälyyttävästi
07.05.2017Vesi Ja Suola
07.05.201760 päivän "sokeridieetti" tuhosi terveyden.
07.05.2017Suolihuuhtelu (kahvilla)
07.05.2017Suoliston bakteerit ja Mielen terveys
07.05.2017Oletko koskaan ajatellut mitä elimistössäsi tapahtuu juotuasi Coca Colaa??
07.05.2017Oodi ohutsuolelle

Siirry arkistoon »