Stevia, mitä se on?

07.05.2017

Onko stevia oikeastaan ​​stevia

Sana "luonnollinen" on sääntelemätöntä. Sokeri on luonnollinen. Kuten  arseeni. Voit kutsua melkein mitä tahansa luonnolliseksi.

 Valmistajat väittävät - kohtuus riittää -, että stevia on luonnollista, koska se tulee Etelä-Amerikalaisen pensaan lehdestä. 

Coca-Cola tiedottaja Ray Crockett väittää, "Truvia on täysin luonnonmukainen. Se käy läpi saman prosessin kuin ruokosokeri."

Stevia, kuten kaikki kasvit, sisältää useita vaikuttavia aineita ... tässä tapauksessa, steviosidia, yhdisteitä, rebaudiosides.

Yleensä kaikkien näiden aineiden yhteisvaikutus tuo synergiaa, joista johtuu  yrtin terveyshyödyt ja  hyvin vähän, jos lainkaan, haittavaikutuksia.

 "Ei-aktiiviset" yhdisteet tarjoavat sisäänrakennettun suojauksen.

Mutta tässä on totuus(tai osa siitä) ...

"stevia" jota meille myydään ei ole koko kasvin.  Vaan vain sen aktiivinen ainesosa rebaudiosidi (Reb), yksi makeutusaineista stevia kasvissa.

Steviaa on käytetty turvallisesti (sikäli kuin voimme kertoa) vuosisatojen ajan, mutta (Rebaudiosides) ei ole. Pitkän aikavälin vaikutuksia ihmisen terveyteen ei tunneta. Tämä herättää tärkeän kysymyksen: kuinka turvallinen on tämä konsentroitu REB, josta vähennetään kaikki muut yhdisteet alkuperäisestä kasvista? Toistaiseksi kukaan ei tiedä varmasti ...

Stevia menee läpi raskaasta käsittelystä

Coca-Colan merkkituotte, Truvia,(stevia johdannainen) on  käsitelty niin paljon, että se käy läpi  huikeat 40 prosessia  päästäkseen lopputuotteeseen. 

Menetelmässä käytetään runsaasti kemikaaleja (mukaan lukien joitakin tunnettuja karsinogeenejä) - asetoni, metanoli, etanoli, asetonitriili, ja isopropanoli. 

Ne eivät aivan kuulosta luonnollisilta.

Mutta odota, on vielä jotakin joka sinun on syytä tietää. Kaksi muuta lisättyä ainesosaa…

Ensimmäinen, erytritolia, on luonnossa esiintyvä sokeri löytyy joistakin  tuoreista hedelmistä. Mutta, elintarvikkeiden valmistajat eivät käytä luonnollisia juttuja. Sen sijaan he käyttävät GMO maissia, joka käy läpi monimutkaisen käymisprosessin jonka tuloksena saadaan 99,5% puhdasta erythritolia.

Sitten he lisäävät "luonnolliset maut" ... vain päästäkseen eroon erythritolin metallisesta makusta.

Entinen FDA:n johtaja David Kessler, sanoi kerran, että luonnolliset maut tuovat osaltaan riippuvuutta. "ruoka karnevaalit" suussa, tämä kaappaa aivojen kylläisyys signaaleja ja tekee temppuja mielessäsi niin että sinulle tulee himo saada enemmän ja enemmän. Voit arvata, kuinka se toimii.

"Raaka Stevia " kuulostaa turvallisemmalta, kunnes katsot ensin mitä ainesosia etiketissä luetellaan(dekstroosin) -, joka tekee jo selväksi, että tämä ei ole vain raaka stevia. PepsiCo: n "Pure Via" ssa on myös dekstroosia ensimmäisenä ainesosana.

Dekstroosi on toinen makeutusaine joka on  johdettu muuntogeenisistä maississta, jolla on pitkä sekava valmistusprosessi,  samanlainen kuin erytritolila.

Löytyykö "Oikeaa" Steviaa? Kyllä, mutta. . .

Kysymys stevia turvallisuudesta riippuu paljolti siitä, mitä tarkoitat "stevialla."

Jopa luomu stevia voi hämätä. 

Yhdessä brändissä on enemmän orgaanista agaavea "inuliinia" kuin steviaa! Agave inuliini on pitkälle jalostettu sininen agaave kasvi, joka ei muistuta alkuperäistä.

Sen lisäksi stevia aiheuttaa muita huolenaiheita.

Jotkut tutkijat murehtivat syövän yhteyttä steviaan. 

Ainakin yksi tutkimus John Pezzuto, Havaijin yliopiston dekaani Hilon College of Pharmacy, viittaa siihen, että stevian prosessointi muuttaa sen DNAn ja aiheuttaa syöpäriskin. Miksi ottaa riski? 

Kuitenkin tutkija David Brusick on eri mieltä. Hän väittää, että eläin ja ihmistutkimukset ovat osoittaneet että ei ole havaittu mitään mutageenisia vaikutuksia. Se kuitenkin tiedetään, että Brusick palkattiin stevia tukimukseen yritysten toimesta jotka tuottavat steviaa. Skeptisyys on perusteltua.

Arvostelijat myös ihmetelevät ,  voiko se kiihdyttää ruokahalua, kuten muut keinotekoiset makeutusaineet tekevät.

Tutkijat tietävät, että makean maku saa kehon odottamaan kaloreita. Ja jos se ei saa kaloreita se odottaa, no, se stimuloi sinua  syämään kaloreita joita et oikeasti tarvitse. Yhdessä "luonnollisten makujen kanssa," tämä näyttää olevan täydellinen resepti painonnousuun.

Tutkimukset osoittavat myös, että keinotekoiset makeutusaineet voivat suolen toimintaa edistämään painonnousua.

Itse asiassa steviasta on kovin vähän testejä, vaikka hype sen turvallisuudesta on massiivista.

Olen varovainen.

Voitko hankkia aidosti luonnollista steviaa.

Juomat ovat ensisijainen sokerin / makeutusaineen lähde Amerikassa. sinun täytyy oppia pois makeista juomista ja siirtyä veteen tai teehen. 

Makeutusaineet olivatpa ne mitä tahansa tuhoavat terveyden!!

Olen kauan sitten oppinut nauttimaan kahvin ja teen ilman sokeria. Ne maistuvat. Kokeile sitä, ja ensimmäisen kerran maku tulee juomasta eikä sokerista. (Anna itsellesi vähän aikaa sopeutua.)  Elintarvikeryhmien, etenkin jalostettujen elintarvikkeiden, missä on enimmäkseen makeutusaineita ja sokereita on valtava. 

Valmista itse oma Stevia:

Hanki stevia kasvi omaan puutarhaan. Tai osta puhtaita  kuivattuja lehtiä verkossa ja hienonna ne mauste huhmaressa. Lisää tuoreita tai kuivattuja lehtiä suoraan omaan teehesi tai muihin juomiin.

Tee omaa uutetta kuivatuista  lehdistä ja  vodkasta. Laita kuivatut lehdet lasipurkkiin, peitä vodkalla, ja tasan 24 tunnin jälkeen siivilöi lehdet, poista alkoholi kuumentamalla uute miedolla lämmöllä (älä keitä) 20 minuuttia. Siirrä lasi pulloon ja säilytä kylmässä enintään 90 päivää.

Tai voit harkita matala glykeemistä kookospalmu sokeria, joka soveltuu diabeetikoille ja pre-diabeetikoille. Kookos sokerissa on myös runsaasti aminohappoja, kaliumia ja magnesiumia, verrattuna perinteisiin sokereihin.

07.05.2017Stevia, mitä se on?
07.05.2017Kalsium ja sen merkitys luuston terveydelle
07.05.2017Maksa ja maksanpuhdistus
07.05.2017Autoimmunisairaudet lisääntyvät hälyyttävästi
07.05.2017Vesi Ja Suola
07.05.201760 päivän "sokeridieetti" tuhosi terveyden.
07.05.2017Suolihuuhtelu (kahvilla)
07.05.2017Suoliston bakteerit ja Mielen terveys
07.05.2017Oletko koskaan ajatellut mitä elimistössäsi tapahtuu juotuasi Coca Colaa??
07.05.2017Oodi ohutsuolelle

Siirry arkistoon »