kolesteroli

07.05.2017

Tunnettu lääkäri paljastaa sydän- ja verisuonitautien todellisen syyn.

Dr. Dwight Lundell, M.D., 15.03.2012 
Usein lääkäreille muodostuu vuosien kokemuksen, työn, tiedon ja vaikutusvallan karttumisen myötä suuri ego, mikä tekee vaikeaksi tunnustaa olevansa väärässä. Lääkäri Dwight Lundell on toiminut sydänkirurgina 25 vuotta ja tehnyt yli 5000 avosydänleikkausta toimiessaan Banner-sydänsairaalan johtavana lääkärinä ja kirurgian ylilääkärinä sekä oman praktiikkansa parissa Arizonassa. Vuosikymmenien ajan hän toisteli samoja vakiintuneita oppeja ruokavaliosta muiden lääkärien kanssa, mutta nyt hän haluaa paljastaa vuosikymmeniä kestäneen valheen kolesterolista sydäntautien syntipukkina, mistä hän on myös kirjoittanut kirjankin.

Alan johtavia lääkäreitä pidetään oppi-isinä ja mentoreina. He ovat yhteisrintamassa väittäneet sydän- ja verisuonitautien johtuvan korkeasta kolesterolista vedoten tieteellisiin tutkimuksiin ja artikkeleihin sekä toistuviin koulutusseminaareihin. Ainoa hyväksyttävä hoitokeino oli määrätä kolesterolilääkkeitä ja vähentää huomattavasti rasvan osuutta ruokavaliossa. Jälkimmäisen piti tietysti vähentää kolesterolia ja altistumista sydän- ja verisuonitaudeille. Näistä käytännöistä poikkeamista pidettiin kerettiläisyytenä ja saattoi johtaa jopa virkavirhesyytteeseen.

Näitä suosituksia ei voi enää hyvällä omallatunnolla puolustella tai perustella tieteellä. Pari vuotta sitten tapahtunut läpimurto sydäntutkimuksessa paljasti, että verisuonen seinämän tulehdus on todellinen syy sydän- ja verisuonitauteihin. Tämä on vähitellen johtamassa suureen muutokseen sydän- ja verisuonitautien hoitokeinoissa.
Kauan sitten vakiintuneet ruokavaliosuositukset ovat luoneet ylipainon ja diabeteksen epidemian, jonka seuraukset ylittävät minkä tahansa historian ruton kuolleisuudessa, kärsimyksissä ja taloudellisissa kustannuksissa. Vuosittain ihmisiä kuolee sydän- ja verisuonitauteihin enemmän kuin koskaan ennen, huolimatta vähärasvaisemmasta ruokavaliosta tai siitä, että jo neljännes amerikkalaisväestöstä popsii kalliita statiinilääkkeitä. Yhdysvaltojen sydänliiton tilastojen mukaan sydän- ja verisuonitaudeista kärsii 75 miljoonaa amerikkalaista, diabeteksesta 20 miljoonaa ja diabeteksen esiasteesta 57 miljoonaa. Näistä ongelmista kärsii joka vuosi enemmän ihmisiä ja yhä nuorempina.

Yksinkertaistettuna ilman verenkierrossa olevaa tulehdusta kolesteroli ei voi mitenkään kerääntyä verisuonen seinämään ja tukkia verenkiertoa aiheuttaen sydänkohtauksia ja valtimosairauksia. Tulehduksitta kolesteroli kulkisi kehon läpi, kuten luonto on suunnitellut. Yksinkertainen tulehdus aiheuttaa kolesterolin kertymisen verisuonien seinämiin. Se on kehon luonnollinen puolustuskeino tunkeutujia vastaan, kuten myrkyt, bakteerit ja virukset. Kehossa esiintyy normaalistikin tulehduksia, mutta ne ovat lyhytkestoisia ja täydellisesti tasapainossa puolustaessaan kehoa näitä tunkeilijoita vastaan. Jos kuitenkin altistamme jatkuvasti elimistömme myrkyille ja lisäaineille, joita kehomme ei ole suunniteltu käsittelemään, aiheutamme kroonisen tulehduksen tilan. Krooninen tulehdus on aivan yhtä haitallinen kuin akuutti tulehdus on hyödyllinen.

Kuka muu kuin tupakoitsija tiedostaen suostuisi jatkuvasti myrkyttämään keholle vahingollisilla aineilla? Olemme seuranneet suositeltuja ruokavaliosuosituksia, jotka ovat vähärasvaisia ja sisältävät suuria määriä sokereita ja monityydyttymättömiä rasvahappoja, jotka vastoin tietoamme jatkuvasti vahingoittavat verisuoniamme. Tämä toistuva verisuonien vaurioituminen aiheuttaa kroonisen tulehduksen ja johtaa sydän- ja verisuonitauteihin sekä aiheuttaa diabetesta ja lihavuutta.

Mitkä ovat siis kroonisen tulehduksen pahimmat aiheuttajat? Lyhyesti sanottuna tulehduksen aiheuttaa elimistön ylikuormittaminen teollisesti käsitellyillä sokereilla (keinomakeutusaineet ja tärkkelykset) ja omega-6 kasviöljyillä, kuten soijaöljy, maissiöljy ja auringonkukkaöljy, joita löytyy kaikista teollisista eineksistä. Tulehduksen syntyä voisi kuvailla ihon harjaamiseksi toistuvasti jäykällä harjalla, kunnes pehmeä iho alkaa punottaa ja ihonalainen kudos menee rikki. Jos pystyisi kestämään kipua ja tuskaa jatkamalla tätä monta kertaa päivässä viiden vuoden ajan, olisi tuloksena ihossa tulehtunut, märkivä paise, joka pahenisi jokaisella käsittelykerralla. Meissä jokaisessa saattaa olla juuri nyt syntymässä vastaavanlainen kudosvaurio verisuonissamme.

Huolimatta siitä, onko tulehduksen synty sisäinen, vai ulkoinen, prosessi on sama. Tuhansien ihmisten tulehtuneita verisuonia nähnyt lääkäri kertoo niiden näyttävän siltä kuin suonen seinämää olisi hangattu toistuvasti harjalla. Monta kertaa päivässä, joka päivä, syömämme ruoka aiheuttaa pieniä vaurioita verisuonissamme ja keho taistelee jatkuvasti ja tarkoituksenmukaisesti tulehduksella vaurioita vastaan. Vaikka makea leivonnainen maistuu meistä ihanalta, kehomme nousee hälytystilaan, ikään kuin tunkeilija olisi julistanut sodan. Sokerilla ja makeutusaineilla tai teollisilla omega-6 rasvoilla hyvin säilyviksi kyllästetyt ruoat ovat muodostaneet pääpainon amerikkalaisten ruokavaliosta jo 60 vuotta. Nämä kaikille tutut teolliset ruoat ovat hitaasti myrkyttäneet meidät kaikki.

Miten nämä tavalliset ruoat voivat aiheuttaa toistuvia tulehduksia, jotka tekevät meidät hyvin sairaaksi? Elimistön saadessa sokeria verensokeri nousee nopeasti ja haima alkaa erittää insuliinia nopeuttaakseen sokerin imeytymistä soluihin energiavarastoksi. Jos solu on jo täysi, eikä tarvitse glukoosia, se torjuu ylimääräisen sokerin, ettei solun toiminta häiriinny ja lisääntynyt insuliinin eritys johtaa glukoosin muuttumiseen rasvavarastoksi.

Tämä liittyy tulehduksiin veren sokeritasapainon kautta, joka pysyy hyvin kapealla alueella. Ylimääräiset sokerimolekyylit tarttuvat erilaisiin proteiineihin, jotka vuorostaan vahingoittavat verisuonten seinämiä. Toistuvat vauriot verisuonien seinämissä aiheuttavat tulehduksen. Kun verensokeria lisätään nopeasti monia kertoja päivässä joka päivä, on se sama kuin hieroisi verisuonia hiekkapaperilla sisältä päin.

Lähemmin tarkasteltuna viattoman näköinen leivonnainen ei ole ainoastaan makea monista erilaisista sokereista vaan se sisältää myös useita erilaisia omega-6 rasvoja, kuten soijaöljy. Samantapaisia ovat useimmat uppopaistorasvat, joissa paistetaan ranskanperunat, eineksiin käytetään omega-6 rasvoja pidempää säilyvyyttä varten. Vaikka omega-6 rasvahapot ovat välttämättömiä elimistön toiminnalle – ne ovat osa solukalvoja, jotka hoitavat aineenvaihdunnan solujen pinnalla – omega-6 rasvojen täytyy olla tasapainossa omega-3 rasvojen kanssa.
Mikäli rasvojen tasapaino muuttuu liiallisen omega-6 rasvojen saannin vuoksi, alkaa solukalvo tuottaa sytokiinia, joka itsessään aiheuttaa tulehduksia. Nykyamerikkalaisen ruokailutottumuksissa on suuri epäsuhta näiden rasvahappojen välillä. Suhdeluku vaihtelee 15 suhteesta yhteen jopa 30 suhde yhteen omega-6:n hyväksi. Tämä aiheuttaa suunnattoman määrän sytokiineja elimistössä edistämässä tulehduksia. Nykypäivänä suositeltava ja terveellinen suhde pitäisi olla 3:1.

Tilannetta pahentaa vielä ihmisten lisääntynyt ylipaino, jossa turvonneet rasvasolut vapauttavat tulehdusta edistäviä kemikaaleja, jotka pahentavat korkean verensokerin aiheuttamia vaurioita. Jokapäiväisistä ruokatuotteista alkaa elimistöä tuhoava kierre, joka johtaa sydän- ja verisuonisairauksiin, korkeaan verenpaineeseen, diabetekseen ja lopulta Alzheimerin tautiin, jos tulehduskierre jatkuu pitkään hoitamattomana.
On tosiasia, että mitä enemmän syömme päivittäin teollisesti valmistettuja ja käsiteltyjä eineksiä, sitä herkemmin laukaisemme tulehduksia elimistössämme joka päivä. Ihmisen elimistö ei pysty, eikä sitä ole suunniteltu, käsittelemään sokereilla ja omega-6 rasvoilla kyllästettyjä eineksiä.

Tulehdusten vähentämiseen on vain yksi keino: palata lähemmäksi ruoan luonnollista alkuperää ja tilaa. Lihasten rakennusaineeksi pitää syödä proteiinia. Sokerina pitäisi nauttia mahdollisimman luonnollisia monimutkaisia sokereita, kuten hedelmistä ja kasviksista saatavat. Ruokavaliosta pitää poistaa, tai vähentää, tulehduksia aiheuttavat omega-6 rasvat, kuten maissiöljy ja soijaöljy sekä niistä valmistetut ruoat. Yksi ruokalusikallinen maissiöljyä sisältää 7,28 g omega-6:tta, soijaöljy 6,94 g. Näiden sijaan kannattaa käyttää oliiviöljyä tai voita luonnonmukaisesti ruokituista lehmistä.

Eläinrasvat sisältävät alle 20 % omega-6:tta ja ovat paljon vähemmän todennäköisiä tulehdusten aiheuttajia kuin niin sanotut terveysrasvat, eli monityydyttymättömät. Voidaan unohtaa vakiintuneet uskomukset ravintotieteestä, joka on toitottanut jo vuosikymmeniä tyydyttyneiden rasvojen aiheuttavan sydän- ja verisuonitauteja. Tutkimustulokset tyydyttyneiden rasvojen kolesterolia nostavasta vaikutuksesta ovat hyvin heikkoja. Nyt kun tiedämme, ettei kolesteroli ole syynä sydän- ja verisuonitauteihin, on tyydyttyneiden rasvojen pelko täysin perusteetonta.

Kolesteroliteoria johti rasvattomien tai vähärasvaisten ruokavalioiden suosituksiin, jotka puolestaan loivat kokonaisen einesteollisuuden, joka on jo vuosikymmenien ajan aiheuttanut tulehduksia epidemian lailla. Lääketiede teki hirvittävän virheen alkaessaan suositella ihmisille tyydyttyneiden eläinrasvojen välttämistä ja omega-6 kasvirasvojen suosimista. Nyt käsissämme on verisuonitulehdusten epidemia, joka johtaa sydän- ja verisuonitauteihin ja muihin salakavalasti tappaviin tauteihin.

Jokaisen pitäisi valita ruokia, joita isoäiti valmisti itse tuoreista raaka-aineista ja välttää supermarketista ostettavia teollisia eineksiä. Poistamalla ruokavaliosta tulehdusta aiheuttavat ruoat ja lisäämällä välttämättömiä ravintoaineita tuoreista luonnollisista raaka-aineista voimme parantaa vuosien länsimaisen ruokavalion aiheuttamat vauriot verisuonissamme ja kehossamme.

Alkuperäinen juttu:
http://preventdisease.com/news/12/030112_World-Renown-Heart-Surgeon-Speaks-Out-On-What-Really-Causes-Heart-Disease.shtml
07.05.2017Stevia, mitä se on?
07.05.2017Kalsium ja sen merkitys luuston terveydelle
07.05.2017Maksa ja maksanpuhdistus
07.05.2017Autoimmunisairaudet lisääntyvät hälyyttävästi
07.05.2017Vesi Ja Suola
07.05.201760 päivän "sokeridieetti" tuhosi terveyden.
07.05.2017Suolihuuhtelu (kahvilla)
07.05.2017Suoliston bakteerit ja Mielen terveys
07.05.2017Oletko koskaan ajatellut mitä elimistössäsi tapahtuu juotuasi Coca Colaa??
07.05.2017Oodi ohutsuolelle

Siirry arkistoon »